Нашата философия за Вашето здраве

Скъпи клиенти на Schoenenberger, с производството на висококачествени природни лекарствени средства вече повече 88 години поемаме ангажимента да Ви предложим натурални и здравословни продукти.

Валтер Шьоненбергер (1901 – 1982)

Основател на фабриката за растителни сокове Schoenenberger

Ние се доверяваме на природата като наш партньор

Ние хората винаги сме били очаровани от лечебните сили на растенията. В течение на хилядолетия нашите предци са трупали познания и са ги предавали от поколение на поколение. Към този богат опит се числи преди всичко прилагането на билки за профилактика, облекчаване и лечение на заболявания. За съжаление в периода на индустриализацията това познание е било позабравено и е отстъпило място на вярата в изключителното действие на химическите лекарствени средства.

Билковите сокове

Нашите билкови сокове Schoenenberger са включени в закона за лекарствата като природни лечебни средства. Асортиментът включва над тридесет и пет вида сокове, започвайки от артишок за укрепване на черния дроб и жлъчката и стигайки чак до сока от хвощ с диуретичен ефект. На нашите партньори в сферата на здравословното хранене, както и на аптеки в Германия и чужбина доставяме няколко милиона бутилки годишно. Гарантирано високото качество се основава на възможно най-добрите суровини. Над деветдесет процента от нашите растителни суровини набавяме с най-високо биологично качество от земеделци в региона на Магщат, които са наши договорни партньори – и то вече трето поколение. Растенията, които не могат да се култивират на полето, като глога например, произхождат от контролирана и сертифицирана беритба на диворастящи билки директно в естествената им среда. Нашето постоянно първокласно качество е резултат също така и от провеждането на строг и скъпо струващ контрол във високотехнологична лаборатория – от проверката на суровините до изследването на съдържанието на активното вещество.

Вече повече от 88 години билковите сокове Schoenenberger имат утвърдено място в природолечението. Убедителните предимства като високо качество, лесно усвояване и добра поносимост нареждат натуралните помощници на Schoenenberger сред най-успешните продукти в магазините за здравословни храни.

Превръщане на стари познания в съвременни природни лекарства

Една от най-големите заслуги на швейцарския фармацевт Валтер Шьоненбергер е преоткриването на изпитания метод на лечение с прясно изцедени растителни сокове през двадесетте години, след като синтетичните лекарства вече са изместили почти изцяло природните лечебни средства. Традицията на терапията с пресни растения води началото си много отдавна. „Прясно изцеденият сок помага при …“ знаели лечителите от миналите векове и го записвали в билкарските си книги за нас. Още преди 2000 години император Август е бил излекуван от застой на жлъчни сокове и депресия с пресен сок от глухарче.

Няколко милиона бутилки билкови сокове доставяме годишно на нашите партньори от магазините за здравословни продукти в Германия.

Натурални и високоефективни

Растенията съдържат множество вещества, които си взаимодействат едно с друго под формата на уникален комплекс и образуват ефективен модул – така нареченото активно вещество. Посредством щадящата процедура по пресоване на Schoenenberger тези вещества се извличат от прясното растение и се запазват в естествен вид в прясно изцедения сок. Растителните сокове се наливат в бутилките в натурален вид, т.е. активните вещества не биват променяни от екстрахиращи вещества, алкохол, консерванти или други помощни вещества. Така те могат да разгърнат естественото си физиологично действие. В допълнение към това биологичните насаждения, съвременните методи на обработка, строгият контрол и дългогодишният опит гарантират най-високо качество на натуралните билкови сокове Schoenenberger.

Полезни спътници през цялата година

През 1961 г. понятието „прясно изцедени растителни сокове“ е включено официално във федералния закон за лекарствата като природно лечебно средство. Днес асортиментът на Schoenenberger включва повече от тридесет и пет вида сокове и предлага широка гама от възможности за профилактика, облекчаване и лекуване на оплаквания. С билковите сокове на Schoenenberger ще бъдете здрави през цялата година.