За SCHOENENBERGER

SCHOENENBERGER във факти и цифри

Година на основаване: 1927

От 1991 г. принадлежи към групата Salus

Основател, идеолог и създател на марката:  Валтер Шоненебергер

Местоположение: Магщат до Щутгарт

80 сътрудника

35 вида билкови сокове Schoenenberger

От 1961 г. понятието „прясно изцедени растителни сокове“ е включено в закона за лекарствата

Няколко милиона бутилки годишно

Други марки: Hensel, Quickvital, OLBAS, Extracta, SANOTINT

Ние мислим екологично и действаме отговорно

Към философията на фирма Schoenenberger се числи също и екологичната стопанска дейност. При производството на нашите продукти освен икономическите критерии ние вземаме под внимание също така екологичните и социалните аспекти. Стараем се да набавяме суровините си от собствени биологично чисти насаждения, доколкото е възможно, и изграждаме екологични производствени процеси. Така щадим почвата и водата като естествена основа за съществуването ни, а Вие като потребители получавате отговорно произведени натурални продукти.

Скъпи клиенти, желаем Ви добро здраве и хармония с природата!

Ваш екип на Schoenenberger

Предприятието днес

Schoenenberger е най-значимият производител на прясно изцедени растителни сокове в Германия. От 1991 г. фирмата е част от групата Salus, която днес е пазарен лидер в предлагането на здравословни продукти, едно от предприятията с най-голямото богатство от лекарствени средства с растителен произход и пионер в бизнеса с природни лечебни средства.

Марката Schoenenberger се асоциира с натурални продукти с най-високо качество. Традиционното предприятие е основано през 1927 г. от пионера в областта на фитотерапията Валтер Шьоненбергер и от 1991 г. принадлежи към групата Salus – пазарен лидер в предлагането на здравословни продукти.

Философията NaturPur

Ние разчитаме на природата да бъде наш партньор и се ангажираме да предлагаме на потребителите обширен асортимент от висококачествени натурални лечебни и хранителни продукти, както и козметични средства. „Оставете природното възможно най-природно“ – тази мисъл на специалиста по хранене Колат основателят на фирмата Шьоненбергер е поставил в основата на своите действия. Неговото кредо е нашата рецепта за успех.

Голямо богатство от природни лечебни средства

Основната част от нашия продуктов асортимент се състои от над тридесет и пет вида натурални, прясно изцедени билкови сокове. След дългогодишна непрекъсната активна дейност през 1961 г. визионерът Шьоненбергер успява да постигне включване на израза „прясно изцедени растителни сокове“ в закона за лекарствата. Днес ние сме най-значимият производител на прясно изцедени растителни сокове. Групата Salus е един от производителите на природни лечебни средства, който разполага с най-голямото богатство от лекарствени средства в Германия и работи активно в областта на отглеждането на биологично чисти култури, изследването на лечебни растения и развитието на технологии.

Модерни производствени съоръжения за стари познания

От есента на 2007 г. фирмата произвежда в нови, високотехнологични цехове. Производствените съоръжения, инсталациите и лабораториите за гарантиране на качеството, както и логистичната система са в съответствие с най-новите стандарти в техниката. Принципът на производство с най-модерните производствени съоръжения е идентичен на традиционния метод, който вече 80 години гарантира успеха на предприятието.

Екологична стопанска дейност

Ние съчетаваме успешно традиционни и природни познания в медицината със съвременни производствени технологии с цел екологично производство на висококачествени природни лекарствени средства. Икономическият успех и опазването на заобикалящата ни среда са равностойни цели на нашето предприятие и ние работим усилено за тяхната реализация.